OM KUNSTNER RIE BRØDSGAARD

Store malerier og mixed media collager

Oprindeligt er jeg uddannet pædagog og billedkunstlærer. I 2008 tog jeg en modig beslutning om at gøre kunsten til min levevej, og i dag arbejder jeg som billedkunstner på fuld tid i mit galleri i Kolding, hvor jeg arbejder med alt fra mindre collager til store malerier.

Jeg arbejder med billeder i mange lag både figurativt og nonfigurativt. Jeg bliver inspireret af mine omgivelser, naturen, mennesker, mønstre, kontraster, strukturer og farvevalg som sammensættes til spændende eksperimenterende collager ​og store malerier.

Et univers af små historier i de store malerier

Mine foretrukne figurer er mennesker og træer. Jeg har en umiddelbar ekspressiv tilgang, når jeg maler mine store malerier eller laver collager og er ret begejstret for det spontane og eksperimenterende i processerne. Jeg arbejder med blandingsteknikker af akryl, bejdse, serigrafi tryk, papir samt forskellige tegne- og farvematerialer. Processerne oplever jeg som bevægelser og energier, som opstår gennem farver, lyset, strukturer og tanker, som til sidst ender i et univers af små historier. Mine værker er unika, meget intense, stoflige, lette, grafiske og harmoniske, hvor balancen mellem det rå og feminine kommer til udtryk i de farverige malerier. Mine værker er for mig fuldendte, når jeg oplever, at beskueren bliver nysgerrig og går på opdagelse i de store maleriers mange lag

Nye input til små og store malerier

Selvom jeg eksperimenterer i mit atelier hver gang, jeg går i gang med store abstrakte malerier eller collager, har jeg også brug for nye input. Derfor efteruddanner jeg mig løbende og får teknikker og ideer til nye, små og store malerier

Jeg er uddannet gennem Kunstskolen Ignatius i København, og har modtaget undervisning af bl.a

Sussi Trampedac
Tekstilkunstner Solvejg Refslund
Bjørn Ignatius Øckenholt
Marianne Markvad
Erik Peitersen
Ken Denning
Lise Tuxen

Kunstanmeldelser

“Rent formelt kan de to størrelser, naturen og kulturen, ses i modsætningen mellem de tilsyneladende spontant udførte penselstrøg og drivende farver og de geometriske former, kvadrater, rektangler og cirkler, man finder i Rie Brødsgaards kompositioner. I det hele taget spiller modsætninger en stor, for ikke at sige altafgørende rolle i Rie Brødsgaards billedunivers. Vi har set modsætningen mellem det organisk naturlige og det ingeniørmæssigt geometriske. Der er modsætningen mellem strukturel klarhed og spontane ekspressive penselstrøg, ligesom der spilles på kontrasterne mellem en asketisk sort/hvid palet og stærkt lysende farver. Endelig kan man tale om kontrasten mellem træsilhuetternes næsten popkunstsagtige todimensionalitet og de mange lag af maling, der giver billederne en stor og dynamisk rumlighed. Alle disse modsætninger og forskellige kompositionelle greb forbinder Rie Brødsgaard, så hvert billede på én gang står grafisk klart, fast og harmonisk og dynamisk, levende og kraftfuldt. Det hele går med andre ord op i en højere enhed. Noget af en bedrift.”

Tom Jørgensen, kunstanmelder på Jyllands Posten, redaktør af Kunstavisen

“Når man kigger ned i en sø, ser man både himlen over sig, vandet under sig, sig selv og det der er under vandet. Rie Brødsgaards billeder har noget af den samme diffuse klarhed og muligheden for at opdage, at man kigger på noget andet end det, man så efter. Verdenen vokser stadig og der vil altid være hvide pletter på landkortene. Om ikke andet vil kunstnerne tilføje dem. Og det er godt.”

Bjørn Ignatius Øckenholt

Tilmeld dig nyhedsbrevet om Ries kunstgalleri

Få nyt om mit arbejde med kunsten, eksklusive invitationer til ferniseringer og fribilletter til kunstmesser.

Jeg passer godt på dine oplysninger og videregiver dem ikke til andre. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.